Hoppa till innehåll

Nedrans knöl…

januari 20, 2011

… en juvertumör har jag  hittat på Hildaliten!! Den har funnits länge som en mycket liten outvecklad bröstvårta… mellan de två nedersta vårtorna på höger sida… men i samband med skendräktigheten började den plötsligt växa. Samtidigt började det ju spöka i hjärnan på mig och jag ringde till veterinären förstås. Nu har vi varit där…  det blir operation den 1 februari. Vår lilla kråka blir ju bara 5 år den 12 mars… så det är lite tidigt för såna här åkommor. Den ska bort oavsett om den är elakartad eller inte sa veterinären… hon kan leva i 10 år till och om en ”snäll” tumör får växa obehindrad så länge så kommer den i alla fall att ställa till med problem!

Det värker i mattehjärtat vid tanken på vad som komma skall… men vi vill ju vår lilla kråkas bästa och det finns ju ingen genväg den här gången. Vi kan bara hoppas på en ”snäll” tumör och att operationen går bra! En sak som det här fanns inte på min världskarta förstås… men verkligheten är inte så snäll alla gånger det är då helt klart!! Det är bara att ta det som kommer… det har livets prövningar lärt mig till slut!

Hilda blev även trimmad igår innan vet.besöket… hon så verkligen ut som en skogsvilde och trimningen borde har gjorts för länge sen. Men det har ju varit så mycket annat den senaste tiden… så  både hundarna och matte har gått här och halvt skrämt livet ut folk som stött på oss. Märtas tur blir det när hon har löpt färdigt om ett par veckor. Hon är allt lite tokig för tillfället och man ville inte ha in henne i trimrummet nu med tanke på ev. hannar som kunde komma dit efter henne och kanske riva stället i jakten på en löptik! 🙂

Snön har verkligen fått stryka på foten den senaste tiden när det varit både plusgrader och regn. Men vi får väl inte ropa hej ännu…halva januari har ju precis passerat och det finns mycket vinter kvar än så länge! Ljuset börjar ju trots allt återvända så sakta så det finns nog ett hopp om en vår så småningom… tror jag!

Det är vad som händer här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland just nu. Snälla… sänd en liten tanke för att det ska gå bra med vår lilla kråka… det kan göra underverk har jag hört!!

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Hillevi permalink
  januari 21, 2011 18:12

  Det går bra. Apselut. Embla har också något på gång som ska åtgärdas.
  Hundskrällen som bara ger oss oro! 🙂

  • januari 21, 2011 23:33

   Tack du Hillevi… det är nog så… men du vet… den där oron sitter ju som om den är fastspikad.
   Jag vet ju att du inte menar att de bara ger oss oro… tänk så mycket glädje vi får av dem och all kärlek… den vill vi inte byta bort!!!
   Nu ska nog sova lite!!

 2. januari 21, 2011 23:45

  Sänder en liten tanke eller två att det ska gå bra för Hildaliten.

  hoppas vi ses på söndag
  Kram /Eva

  • januari 22, 2011 10:20

   Tack Eva… det går säkert bra… men jag är ändå lite orolig förstås! Jo… nog kommer jag i morgon… det är ju alltid så roligt att träffa er alla!! Det blir spännande med den nya lokalen!!
   Kram / Bibbi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: