Hoppa till innehåll

Tomteljuslyktor…

december 9, 2010

… kan förgylla tillvaron… väl?

 
Lyktorna skapar julstämning… det är helt klart. De ska lysa upp vår jul. Tomten kommer ifrån KO-design och tar ca. 1½ tim/tomte att sy och det behövs ju två till varje lykta. De är inte svåra att sy och det är 11 trådbyten. Det som är bra med maskinbroderi är ju att man kan göra nåt annat medan maskinen jobbar. Jag kan fixa lite i datorn medan maskinen surrar bakom ryggen på mig och det är bara att vända runt och byta tråd… förutsatt att det är en sån dag när tråden inte går av ideligen!!

Men så… händer det nåt utanför vårt vardagsrumsfönster!! Där jobbar plötsligt en jättestor grävmaskin alldeles intill husväggen! Kommunens ” avloppsjobbare” har bara kommit från ingenstans och börjat gräva. Inget meddelande, ingenting!

 

 Vi hade totalstopp i avloppet FÖRRA  julen och då fick vi veta att allt skulle bytas ut till våren när snön var borta! Bra tyckte vi… som gärna vill slippa alla stopp i fortsättningen. Vi har ringt många gånger och… joodå… de skulle komma innan vintern! IGÅR kom de… när det ligger en  ½m snö på backen igen och det är 2 veckor till jul!  Roligt eller hur?

Som om det inte räcker med det… så kommer snickarna och sågar upp golven i mitt rum och i hallen på måndag. Vi har hållit på med att få tag i en firma som kunde göra detta INNAN det blev vinter igen… sen på försommaren! Termometern visar 3 grader på flera ställen utefter golven och det är ju lite kallt! Men hantverkare är visst ett släkte för sig… så det har också dragit ut på tiden och vi hade tagit till oss att inget skulle hända före julen. Men så var det plötsligt dags och det var bara att sätta igång att tömma rummet på alla tusentals prylar som finns i ett välfyllt syrum och likså i en innehållsrik hall… om vi ville ha detta gjort inom rimlig tid för efter jul hade de fullt upp!

Vi vill ju inte frysa om fötterna en vinter till… så det finns inget val.Var gör man av alla grejor… när man har 10o kvadratmeter uppdelat på tre rum och kök… och det finns två hundar i familjen?!  Allt annat utrymme är snötäckt och altanen full med alla sommarens utemöbler och grill? Jag bara undrar?? Men allt går… om man bara vill förstås och huvudvärken får jag väl bota bort med värktabletter och retström så gott det går!!

Jo… allt går och resten går över har jag hört så det här går säkert det med… även om det ser lite omöjligt ut!! Nu ska jag tända mina tomtelyktor och sitta och njuta av dem och lyssna på Kalravagnen en stund… innan jag går och lägger mig. God Natt!!

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. januari 13, 2011 07:56

  Men jisses!
  Här har jag inte hälsat på på evigheter, så det här har jag inte sett… kära värld, hur besvärligt blev inte det här, då?!

  Hoppas att det är bättre nu!

  God fortsättning på det nya året! Ska bli lite bättre på att surfa runt och hälsa på hos folk (dig) framöver!
  Kram!

  • januari 14, 2011 00:12

   Joodu… nog kan det köra ihop sig. Men det har lugnat ner sig nu och jag börjar komma i jämvikt igen. Alla dessa miljoner grejor som man bara ”måste” ha till sina hobbies. Jag vet inte hur många lådor och pappkassar jag plockat i och ur under den här tiden då alla andra bakade och fixade till julen!

   Jag har ju också slarvat med surfandet hos dem jag brukar hälsa på hos… så känn inget dåligt samvete! Jag ska också bättra mig… man ska ju vara rädd om sina vänner (bla. dig.)
   Kram och klia Idafian lite från mig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: