Hoppa till innehåll

Broderidag…

december 6, 2010

…har vi haft idag!  En härlig dag förstås… och rolig!!

 

 Symaskiner på alla bord och koncenrationen är i det närmaste total. Det tar som vanligt en stund innan vi kommer igång med att brodera… vi har ju så klart en hel del att prata om. Vi hade inget gemensamt projekt idag utan maskinerna fick jobba med olika saker.

Man måste ju fundera lite emellanåt och det ser ut som om Lena gör det för tillfället.

Här är det en necessär på gång och det är ju en de l ”picklande” med det innan man blir färdig… fast fina blir de, det vet vi! Ann-Louise ser i alla fall rätt nöjd ut!

Eva visade oss hur man gör en vindsnurra som dekoration i lapptekniken… så nu kommer det nog att bli några snurror på olika håll! Jag har aldrig gjort såna förr så det kommer nog att bli några för min del också. Tack Eva… för alla dina ideér och för att du fixar och ordnar för våra träffar. Du är en ängel… med vingarna på insidan!

Den här tomten som ska bli en ljuslykta… stånkade Evas och  min maskin fram under dagen. Jag var mäkta imponerad av att det inte tog slut på undertråden under arbetets gång… det brukar ju ALLTID hända när man inte har ögonen med sig och då blir det till att backa tills man kommer på rätt ställe igen! Jag orkade så klart inte med att stanna hela dagen… men 4 timmar blev det ändå och det är jag väldigt glad över! Det är ju sååå roligt med dessa träffar… vi jobbar lite, skrattar och skojar mycket… men pratar också allvar emellanåt. Vi kommer från lite olika ställen och vet inte sååå mycket om varandra … men vi har samma intresse för det vi håller på med och det är jättebra… tycker jag!

 Nu blir det inte fler träffar före jul… det är ju faktiskt andra advent idag… så det står inte länge på förrän allt är över för den här gången och ett nytt år ser dagens ljus! Nu sitter jag här med huvudvärk… men det är det värt många gånger om. Värken går ju över med lite hjälp och en natts sömn gör ju sitt… sen får jag se hur morgondagen blir! 

Varen icke oroliga för morgondagen:
Ty morgondagen skall hava sina egna bekymmer
Var dag har nog av sin egen plåga.

Så står det på en tavla som hänger ovanför min säng. Texten innehåller ju en ganska plågsam sanning! Den har följt mig under många, många år… jag hittade den i en liten affär i Sundsvall när jag var där på kurs en gång för lääänge sen. Den ser gammal och sliten ut… men det gjorde den redan när jag köpte den.

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. december 10, 2010 22:11

  vad skoj med en broderiträff. Vi har inte fått till någon, ännu. Spanade in resten av Din blogg. Du har gjort jättemycket fint!!

  • december 10, 2010 22:46

   Tack Monica… jag har snabbkikat på din sida, men där finns ju sååå mycket så jag får gå tillbaka en annan dag när jag har lite bättre med tid… snart!
   Jo du… det är väldigt roligt med våra träffar… vi får ju lite nya ideér och har väldigt roligt samtidigt som vi syr lite!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: