Hoppa till innehåll

Trimma hundarna…

september 26, 2010

… kan jag INTE.

 Jag vet inte vad som kom för mig… men jag fick en vansinnig ingivelse att prova! Det ser ju inte sååå svårt ut och jag har ju gått en kurs… för tre år sen !!!! Idiot… jo… idiotförklarad av mig själv!!

Så jag skerd till verket och började med Märta som verkade vara lättast att få ett någorlunda fint resultat på. Joodå… hon kan gå ut utan att nån vänder sig om och undrar vad vi (jag) gjort. Men hon har en jättefin päls och det är ingen match att dra de långa stråna… men jag har INTE använt maskinen på henne och det var nog ett klokt beslut!!

Sen kom stackars Hilda upp på trimbordet efter ett par dagar med Märta. Jo… jag menar stackars… för hon ser bedrövlig ut och det blir bara värre ju mer jag försöker. Jag vet inte hur många Hildor jag slängt i soporna och hon har fortfarande massor kvar. Var kommer all denna päls ifrån… jag bara undrar?? Jag kammar ull så jag får ont i händerna…. men det tar aldrig slut! Skam till sägandes… jag varit på henne med maskinen och det blev inte ett enda dugg bättre!! Så jag fick bita i det ursura äpplet och ringa till trimmet och berätta vad jag gjort. Jag bad Anki lova att hon inte ska skratta åt Hilda när vi kommer dit på torsdag… men hon kunde inte lova det… sa hon och fnittrade!!

Jag pratade med Märtas uppfödare Carina idag… hon skrattade också och sa det jag redan visste… att det inte är så lätt  att få ett fint slutresultat som det ser ut!! Vi hade pratat om att vi skulle åka dit en gång till innan vintern… men gruvat oss lite för den långa resan då hussen i familjen inte mår så bra. Då fick jag min lysande idé – jag gör det själv!! Aldrig ska jag förhäva mig på detta sätt igen (hoppas jag) utan hålla mig till det jag vet att jag kan!! Tänk… man blir aldrig för gammal för att lära sig att det finns vissa gränser… även om man försöker töja på dem ibland!! Några bilder har jag inte tagit på eländet… men det kommer nog tror jag!!

4 kommentarer leave one →
 1. september 27, 2010 14:20

  Jag skrattade gott när jag började läsa detta inlägg. Stackars dig Bibbi, jag tror inte hundarna bryr sig ett endaste dugg. Känner igen mig själv när jag senast skulle fixa med Libbys päls. Hade stått i många, många timmar med en jättejobbig Libby och ryckt, hon står inte still och slingrar sig, och kommer senare till Gizzas uppfödare och hon säger direkt ”Libby behöver trimmas”. Dessutom var hennes lugg helt snedklippt. Slutade med ett besök hos trimmaren några veckor senare förstås. Kan nämna att hon gjorde det på drygt två timmar och Libby är nu jättessnygg!! De andras pälsar får jag inte röra av förståliga skäl.
  Kram och kli från oss här hemma.

 2. september 27, 2010 15:24

  Jag undrar just hur många som skrattar åt min dumhet idag??!! Men jag vet ju vad jag gjort och det är bara att leva med det! Jag tänker inte göra om det!

  Då vet ju du förstås hur jobbigt det är och vad hopplöst när det ändå inte blir rätt efter många timmars slit! Ojoj… det är verkligen värt de pengar man får betala för en riktig trimning!! Om det inte var sååå långt till Enhörna så skulle vi åka dit en gång till i höst.

  Kram och kli ifrån oss!

 3. Hillevi permalink
  september 30, 2010 19:51

  Jag trodde en gång i världen och tiden att det skulle vara lätt….detta med en trim-ras. Hahahoha. Aldrig mer eller HAHAHOA här går vi bärsärk! Allt är ju ändå bara mänskliga idéer, inte sant?

  • oktober 1, 2010 10:35

   Tack du Hillevi! Det där med bärsärk på Hilda blir sååå otroligt jobbigt när hon kommer hem med hela pälsen inflätad med små vassa grankvistar(som hon alls inte gillar). Så trimningen är alldeles nödvändig för hennes del. Men det är ju människans påhitt… det där med trimnig …så klart! Men nu är hon så fin igen vår lilla kråka!Ut i skogen igen då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: